Termotag – komplette tage og vægge med aluminiumsprofiler

Halle System har et af markedets bredeste sortimenter af komplette kanalplasttage, når det kommer til pladelængder, farver, tykkelser og profiler. Vi har produceret komplette kanalplasttage siden begyndelsen af 90’erne. Profilsystemet og kanalplastpladerne opfylder højeste kvalitetsstrandarder. Ønsker du at bestille løse plader uden profilssytem er det også muligt. Aluminiumsprofilerne til kanalplasttagene kan fås i hvid eller naturanidiseret (aluminiumsprofiler for bedste holdbarhed).

lagerprodukter - komplette tage med standardprofiler - hvide eller alu

Lagerprodukter - komplette tage med bærende profil - hvide eller alu

Nyhed - kommer snart

Tykkelse Farve Pladebredde
&
pladelængde
CC-mål af stolper U-værdi Aluminiumsprofiler Tilvalg

Bærende profil

Lysindslip %

Opal/Klar/Røg

UV-beskyttelse Haglsikker

Testet

Garanti
10 mm Opal/Klar 1050

2000-6000

1070 2,5 Natur & hvide Ja 75/35 Ja Ja 10 år
16 mm Opal/Klar/Røg 1050

2000-6000

1070 1,95 Natur & hvide Ja 66/40/25 Ja Ja 10 år
32 mm Opal/Klar 1250

2000-6000

1270 1,2 Natur & hvide Ja 70/40 Ja Ja 10 år
55 mm Opal 1250

2000-6000

1270 0,8 Natur Nej 32 Ja Ja 10 år

Video standardprofiler

VIDEO bærende profiler

Termotag er det mest populære tag for din udestue, terrasse, drivhus eller for eksempel carport. Det kan monteres både som tag og væg. Termotagene sælges komplet med aluminiumprofiler og alle andre tilbehør som bruges ved montering. Vores komplette tag er tilpasset for montering mod husfasaden. Suppler med væg- og rygplader samt afløbsrør. Fritstående udestuer og fritstående tagkonstruksioner suppleres med endeprofiler samt endekapper på bagsiden.

Tykkelser: Pladerne har forskellige U-værdier, en målenhed som angiver isolationsevnen. Lavt U-værdi = Bedre isolering. Hvis du for eksempel ønsker en plade med høj isolationseffekt, vælger du en tykkere plade.

Farve: Lysindslip varierer afhængigt af farve og tykkelse. Klar plade slipper ind mere lys, og derfor bliver et glasseret uderum også lidt varmere med det valg. Opal giver en skyggeeffekt og reduserer lysindslippet mere.

Spørsmål & svar

Kanalplastpladerne er lavet af polycarbonatplast. Pladerne produceres i flere lag for at opnå en god isoleringsværdi.

Kanalplasten har en UV-resistent beskyttelse.
BEMÆRK: Vær omhyggelig med at montere pladerne i den rigtige retning; oversiden af pladen har denne beskyttelse.

Isolux kanalplast opfylder Boverkets brandkrav for udestuer.

Pladerne er ekstremt slagfaste og kan klare kraftige temperaturændringer mellem -40 grader og +110 grader.

Et pulpettag er et fladt tag, der monteres mod husets facade med en hældning udad. Anbefalet taghældning er 1:10, hvilket giver en hældning på mindst 10 cm/meter, ca. 5-6 grader.

Et saddeltag er et spidst tag, hvor to tagflader mødes øverst ved ryggen. BEMÆRK! Ved bestilling af et saddeltag bestiller man 2 komplette tagssæt, så der er nok dele til montering.

Profilsystemet er lavet af aluminium. I profilerne monteres gummilister for at opnå den bedst mulige tæthed.

Aluminiumprofilerne er som standard naturanodiserede, men de kan også bestilles i hvid RAL9010.

Kanalplasten fås i 4 forskellige tykkelser: 10 mm, 16 mm, 32 mm og 55 mm.

Hvilken tykkelse, du skal bruge, afhænger af, hvordan du vil bruge dit udestue. Jo tykkere tag, desto bedre U-værdi og isoleringsevne har taget.

 • 10 mm tag bruges ofte som enklere skærmtag.
 • 16 mm tag bruges til udestuer beregnet til sommerbrug og forlænget sommer, forår/efterår.
 • 32 mm tag bruges, hvis du ofte vil opvarme dit isolerede udestue om forår/efterår eller ved året-rundt-brug sammen med vinterhavepartier.
 • 55 mm tag købes, hvis du vil have den bedst mulige U-værdi i dit tag, når det skal opvarmes året rundt, uanset udendørstemperatur.

Tagtykkelse og tilhørende U-værdier er som følger:

 • 10 mm: U-værdi 2,5
 • 16 mm: U-værdi 1,95
 • 32 mm: U-værdi 1,2
 • 55 mm: U-værdi 0,8

Ja, tagpladerne fås i forskellige farver.

 • 10 mm: Klar og opal
 • 16 mm: Klar, opal og røget
 • 32 mm: Klar og opal
 • 55 mm: Opal

De forskellige farver og tykkelser har forskellig lysindslip.

10 mm:
Klar 80% – Opal 50%

16 mm:
Klar 60% – Opal 40 % – Røg 40%

32 mm:
Klar 50% – Opal 35%

55 mm:
Opal 32%

Farvevalg er meget en personlig præference.
Men hvis du ønsker at få meget lys ind i dit udestue, anbefales en klar plade.
Hvis du ønsker en behagelig lysgennemgang med lidt mere dæmpet lys, vælger du den opale farve.

Taghældningen bør være mindst 1:10, hvilket giver en hældning på mindst 10 cm/meter, ca. 5-6 grader.

belastningen af sne om vinteren. Hvor tæt du skal montere tværbjælker afhænger af tagpladernes tykkelse. På steder med meget sne kan tværbjælker monteres lidt tættere.

 • 10 mm: Maksimal afstand mellem tværbjælker, c/c 900 mm
 • 16 mm: Maksimal afstand mellem tværbjælker, c/c 2200 mm
 • 32 mm: Maksimal afstand mellem tværbjælker, c/c 2300 mm
 • 55 mm: Maksimal afstand mellem tværbjælker, c/c 2300 mm

En aluminium ramme er en tværbjælke lavet af hvidlakeret aluminium. Den monteres mellem tagbjælkerne og er nødvendig for at aflaste tagpladerne ved tung snebelastning. Aluminiumåsen sælges som et ekstraudstyr og er ikke inkluderet i en tagsæt, da man i stedet for en aluminiumbjælke også kan bruge en trætværbjælke. De sælges stykvis inklusive fastgørelsesdetaljer.

Hvor tæt du skal montere tværbjælker afhænger af tagpladens tykkelse. På steder med meget sne kan tværbjælker monteres lidt tættere.

 • 10 mm: Maksimal afstand mellem tværbjælker, c/c 900 mm
 • 16 mm: Maksimal afstand mellem tværbjælker, c/c 2200 mm
 • 32 mm: Maksimal afstand mellem tværbjælker, c/c 2300 mm
 • 55 mm: Maksimal afstand mellem tværbjælker, c/c 2300 mm

Aluminiumåsene monteres mellem tagbjælkerne ved hjælp af de medfølgende fastgørelsesdetaljer/vinkler. Funktionen af aluminiumåsen er at hjælpe med at aflaste vægten fra tunge snebelastninger på taget for at undgå lækager. Aluminiumåsen monteres i niveau med underkanten af ​​falslisten, som tagpladen monteres på. Dette skaber en luftspalte mellem tagpladen og aluminiumåsen. Ved belastning på taget bøjer tagpladen og hviler derefter på aluminiumåsen.

Se monteringsanvisning HER

Ja, du kan selv nemt skære dine tagplader. Dette gøres med en fintandet sav.

Husk at ryste pladerne grundigt efter skæring, inden du påfører beskyttelsestape, så du ikke får plastspåner tilbage inde i tagpladernes kanaler.

Det, der er inkluderet i en komplet tagpakke, er alle de dele, der kræves for at montere taget. Tagplader, aluminiumprofiler, skruer, tætningsmaterialer med mere.

Du kan derefter tilkøbe et antal ekstraudstyr til dit kanalplasttag, som IKKE er inkluderet i tagpakken:

Tværåse af aluminium:

Til dit tag kræves tværregler, der beskytter mod blandt andet snebelastning. Enten monterer man træregler eller vælger tværåse af hvidlakeret aluminium.

Komprimerbar tætning:
Komprimerbar tætning er en skummet celleforsegling, der udvider sig og tætner luftsprækker mellem rammen og tagpladen. Selvklæbende på den ene side og behandlet mod fugtafvisning. (Kan eftermonteres)

Vægplade:
Ved montering af et tag med vægtilslutning bruger man en vægtilslutning for at tætne mellem udestuens tag og husets væg. Denne plade er hvidlakeret. Tæt mellem plade og tag med silikone og alubutylbånd, der medfølger i tagpakken.

Rygplade:
Ved montering af et sadeltag, hvor to tage mødes, kræves en plade, der tætner øverst. Denne plade er hvidlakeret. Tæt mellem plade og tag med silikone og alubutylbånd, der medfølger i tagpakken.

Afløbsrør:
Et komplet tagafvandingssystem med tagrender, nedløbsrør, rørsving, udkast osv. i meget høj kvalitet, der er nemt at montere. Produceret i slidstærkt, varmgalvaniseret materiale og lakeret med dobbelt farvelag (High Build Polyester-lak). Renden er 100 mm. Nedløbsrøret er 75 mm.

Man bør aldrig gå direkte på tagplasten, da den har en beskyttende UV-film på oversiden, der skal beskytte pladen mod solens nedbrydende stråler. Derfor bør man aldrig bruge en højtryksrenser ved rengøring af taget, da højt vandtryk kan beskadige den beskyttende overflade på pladerne.

Brug altid aflastende plader eller en stige.

Normalt skylles det meste af snavset af taget væk af regnen. Ved vask bruges en mild rengøringsmiddel (uden opløsnings- eller slibemidler), en vaskeklud eller en blød børste (ingen hårde børster) og rigeligt med vand.

Hold tagrender rene for snavs og blade, så der ikke dannes alger og lignende mod tagpladerne.

Ved tung snebelastning skal sne fjernes. Vær ekstremt forsigtig med ikke at skrabe tagpladerne med skarpe genstande, så UV-beskyttelsen på tagplasten ikke beskadiges.

Se information om kondens på hjemmesiden under dokumenter.
Eller tryk HER